Mies on aina jymäytettävissä, mutta omia aivojaan nainen ei pysty huijaamaan. Asian paljasti hollantilaisneurologi Gert Holstege, joka

Mies on aina jymäytettävissä, mutta omia aivojaan nainen ei pysty huijaamaan. Asian paljasti hollantilaisneurologi Gert Holstege, joka tutki kahdeksan naisen aivoja teeskennellyn ja oikean orgasmin aikana.

Kokeessa miehet tuottivat partnereilleen orgasmin käsityönä. Osaa naisista pyydettiin näyttelemään. PET-kamera kuvasi koko ajan verenkiertoa eri aivoalueilla. Oikea orgasmi aktivoi useita kohtia, erityisesti keskiaivojen keskiharmaata aluetta (periaqueductal gray, PAG), jonka voimakas reaktio erottaa naiset miehistä. Näytelty orgasmi on täysin erilainen: se näkyi naisilla vain vaimeana pikkuaivoissa ja aivokuorella. Ventraalinen tegmentaalinen alue (VTA) keskiaivoissa saattaa puolestaan selittää orgasmin palkitsevuuden. Se on aktiivinen myös alkoholi- ja lääkeriippuvuudessa. Holstege esitteli tuloksiaan tutkijakokouksessa New Orleansissa marraskuussa.

Ei tarvitse olla kummoinenkaan visionääri, kun veikkaa, että kymmenen vuoden päästä miesten joululahjalistan ykköstoiveena on aivoskanneri makuuhuoneeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla