Akatemiaprofessori Riitta Hari on saanut arvostetun kanadalaisen Justine et Yves Sergent –palkinnon, joka myönnetään kansainvälisesti ansioituneelle kognitiivisen neurotiete...

Akatemiaprofessori Riitta Hari on saanut arvostetun kanadalaisen Justine et Yves Sergent –palkinnon, joka myönnetään kansainvälisesti ansioituneelle kognitiivisen neurotieteen naistutkijalle Se jaettiin nyt neljännen kerran ja ensimmäistä kertaa Amerikan mantereen ulkopuolelle.

Riitta Hari on työskennellyt vuodesta 1982 lähtien Teknillisen korkeakoulun Kylmälaboratorion Aivotutkimusyksikön johtajana. Akatemiaprofessoriksi hänet on valittu kahdesti, vuosina 1991 ja 1999. Hari tunnetaan uudenlaisen aivokuvausmenetelmän, magnetoenkefalografian (MEG) kehittäjänä. MEG-teknikka on Harin tutkimusryhmän ansiosta levinnyt kymmeniin laboratorioihin ympäri maailmaa.

Palkintoesitelmässään Montrealissa Hari luennoi tuoreimmasta lempiaiheestaan, ihmisaivojen peilisolujärjestelmästä ja kuinka sen avulla voidaan lukea toisten ihmisten aikomuksia. Lue lisää peilisoluista Tiede.netin arkistosta.