Moni intoutui aikoinaan opiskelemaan kieliä uudella tavalla: kasetti nauhuriin, kuulokkeet korviin ja unta kuuppaan. Harvasta tuli alitajunnan avulla kielivirtuoosi, mutta nyt bostonilaistutkijat raportoivat

Moni intoutui aikoinaan opiskelemaan kieliä uudella tavalla: kasetti nauhuriin, kuulokkeet korviin ja unta kuuppaan. Harvasta tuli alitajunnan avulla kielivirtuoosi, mutta nyt bostonilaistutkijat raportoivat Nature -lehdessä koetilanteesta, joka vihjaa, että tiedostamaton oppiminen on mahdollista.

Koehenkilöille näytettiin kirjaimia, jonka ympärillä pyöri valopisteitä. Niistä vain 5 prosenttia liikkui yhteen suuntaan. 25:n päivän testisarja vahvisti sen, että alitajuiset näköhavainnot jättävät jälkiä aivoihin. Vaikka koehenkilöt olivat keskittyneet vain kirjaimiin, he kykenivät jälkikäteen tehdyssä testissä havaitsemaan muita paremmin valopisteiden liikesuunnan. Tarkkaavaisuus ei siis ole ainoa tapa omaksua asioita.

Tiedostamaton oppiminen saattaa perustua siihen, että tietyt hermosolut herkistyvät toiston seurauksena liikkeille tai väreille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla