Kuva: Wikimedia Commons
Kuva: Wikimedia Commons

Tupakointi kasvattaa alkoholin syöpäriskiä entisestään.

Kohtuullinen annos alkoholia päivässä viinilasillisen muodossa saattaa olla hyväksi sydämelle, mutta samalla syöpäriski kasvaa, osoittaa tuore yhdysvaltalaistutkimus.

Naisilla jo yksi annos alkoholia päivässä lisää rintasyövän sekä suun, nielun, kurkunpään, ruokatorven, maksan ja paksusuolen syöpien vaaraa 13 prosenttia. Miehillä samaan tarvitaan kaksi päivittäistä annosta.

Laajassa tutkimuksessa hyödynnettiin lähes 136 000 miehen ja naisen terveystietoja. Heitä seurattiin 30 vuoden ajan. Tuloksista raportoi lääketieteellinen aikakauslehti British Medical Journal.

Tutkimuksen perusteella alkoholin aiheuttama syöpäriski ei ole kovin suuri, mutta se kasvaa mitä enemmän juo. Vaarallisinta on tupakan ja alkoholin yhdistäminen. Miehillä syöpäriskin kohoaminen havaittiin vain tupakoivilla ja tupakoinnin lopettaneilla. Naisilla alkoholin kohtuukäyttö lisäsi erityisesti rintasyöpään sairastumisen vaaraa ilman tupakkaakin.

Syöpäriskiin ei vaikuta juoko olutta, viiniä tai väkeviä. Ratkaisevaa on, kuinka paljon alkoholia elimistöön tulee.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907
Liittynyt8.12.2007

Alkoholin kohtuukäyttö lisää syöpäriskiä

Alkoholin nauttiminen kohtuullisena ilmeisesti pidentää ikää absolutisteihin nähden. Nyt havaitsemme, että kohtuukäyttö lisää syöpäriskiä ja täten pudottanee eliniän odotetta (myönnetään: riippuu paljolti syövän tyypistä). Johtopäätös: Korkki auki! tai siten: Älä usko yksittäisiin tutkimuksiin ja analysoi vaihtoehtoja sekä tuloksia.
Lue kommentti

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.