Tuore tutkimus osoittaa, että terveillä pikkulapsilla on suolistossaan tavallista enemmän allergioilta suojaavia maitohappobakteereja ja vastaavasti niukasti tulehdusta lietsovia Clostridium difficile-bakteereja. Tilanne on päinvastainen lapsilla, joil...

Tuore tutkimus osoittaa, että terveillä pikkulapsilla on suolistossaan tavallista enemmän allergioilta suojaavia maitohappobakteereja ja vastaavasti niukasti tulehdusta lietsovia Clostridium difficile-bakteereja. Tilanne on päinvastainen lapsilla, joille kehittyy allergia imeväisiän aikana, toteaa lääketieteen lisensiaatti Marko Kalliomäki, jonka väitöstutkimus tarkastetaan tänään Turun yliopistossa.

Suoliston bakteerikirjo vakiintuu ensimmäisten elinpäivien ja -viikkojen aikana. Bakteerit voidaan jakaa karkeasti suojaaviin ja tulehdusta aiheuttaviin.

Kalliomäen tulokset tukevat sitä käsitystä, että probiootit, kuten maitohappobakteerit, muovaavat pikkulasten immuunipuolustusta allergialta suojaavaan suuntaan. Tutkimuksessa seurattiin 132:ta allergiseen perheen syntynyttä lasta kaksivuotiaaksi asti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla