Suomalais-ruotsalaisen tuotekehityksen tulos, älypakkaus auttaa potilasta ottamaan oikean lääkkeen oikeaan aikaan. Lääkäri taas voi seurata hoidon onnistumista sen avulla.

Stora Enson kehittämä Pharma DDSi -pakkaus opastaa käyttämään lääkettä oikein. Kun pilleri napsahtaa levystä, pakkauksen mikrosirulle tallentuu tieto siitä, mikä lääke otettiin ja mihin aikaan. Kohtelias pakkaus muistaa tietenkin kysyä myös potilaan vointia. Ja mikäli lääke unohtuu, pakkaus kyllä hälyttää.

Tiedot tallentuvat pakkauksessa olevaan mikrosiruun. Sirulta ne luetaan ohjelmaan, jonka avulla lääkäri voi seurata potilaan vointia ja lääkkeen vaikutusta. Pakkauksessa on myös lapsilukko, avausmekanismi, jota perheen pienimmät eivät helposti selvitä.

Viime marraskuussa markkinoille tullut pakkaus esiteltiin Lääkäripäivillä. Sitä hyödynnettäneen ensiksi lääketutkimuksissa, joissa lääkkeen ottamista on tärkeä seurata tarkkaan. Pakkaus voisi myös nopeuttaa monimutkaista lääkehoitoa tarvitsevien potilaiden kotiuttamista ja helpottaa ikääntyneiden potilaiden hoitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla