Amazonin kaiutin Echo tallentaa omistajansa komentoja pilvipalveluun. Kuva: Amazon / Echo
Amazonin kaiutin Echo tallentaa omistajansa komentoja pilvipalveluun. Kuva: Amazon / Echo

Pilvipalvelun tallenteet voivat kertoa murhayön kulusta.

Tekoälyn ja digitaalisen avustajan Alexan tallenteet voi olla tärkeä todiste rikostutkinnassa Arkansasissa. Alexa on verkkoyhtiö Amazonin luomus, joka ohjaa kodin verkkoja. Yksi Alexan tuote ovat Echo-kaiuttimet.

Syksyllä 2015 James Batesin kotoa Arkansasissa löytyi ruumis kuristettuna ja hukkuneena kylpyammeesta. Bates omistaa huoneiston. Poliisi epäilee häntä syylliseksi.

Bates väittää, että hän kutsui uhrin ja toisen ystävänsä asuntoonsa. Bates olisi sitten mennyt nukkumaan, ja ystävät jäivät jalkeille asuntoon. Kun hän yöllä heräsi ja meni vessaan, hän sanojensa mukaan löysi uhrin kylpyammeesta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Poliisin kuulusteluissa toinen ystävistä sanoi, että hän lähti Batesin luota kotiin jo puolenyön jälkeen. Ja silloin murhattu oli elossa, hän väittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arkansasin poliisi haluaa nyt apua rikoksen selvittelyyn odottamattomalta taholta, kirjoittavat Ny Teknik ja TechCrunch.

Murhasta epäilty Bates on näet innokas teknisten laitteiden harrastaja. Hänellä on useita toisiinsa verkottuneita laitteita kodissaan, myös verkkoyhtiö Amazonin digitaalinen assistentti Alexa ja sen Echo-kaiuttimet. Tekoäly Alexa auttaa kodin asioissa kaiuttimien välityksellä.

Echossa on seitsemän mikrofonia, jotka ovat jatkuvasti päällä ja ne ottavat aktiivisesti vastaan komentoja. Alexa esimerkiksi alkaa soittaa pyynnöstä tiettyä musiikkia kaiuttimilla.

Kaikki Echolle ja Alexalle lähetetyt viestit ja komennot ovat menneet Amazonin pilvipalvelimiin. Poliisi toivoo nyt, että tallennetiedot olisivat kirjanneet illan kulusta jotain, joka auttaisi poliisia.

Amazon on toistaiseksi kieltäytynyt antamasta tietoja poliisille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla