Annikka Mutanen.
Annikka Mutanen.

Tiede-lehden toimituspäällikkö palkittiin innovatiivisuudestaan.

Tiede-lehden toimituspäällikkö Annikka Mutanen sai tunnustuksen innovatiivisesta ja laadukkaasta journalismistaan: hänet palkittiin Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton (SAL) Salli-journalistipalkinnolla.

Palkintoperusteiksi listattiin Mutasen into ja halu kehittää omaa ammattitaitoaan ja alaansa. Hän on seurannut journalismin digitalisoitumisen edistymistä aktiivisesti ja pyrkinyt kehittämään uusia tapoja tehdä juttuja, tästä esimerkkinä hänen viime vuonna Tiede-lehteen kirjoittamansa artikkeli "Koulun fysiikka jumiutui sadan vuoden taakse."

Lehden lukijat osallistuivat artikkelin tekoon yli sadalla puheenvuorolla. Mutanen käytti artikkelin teossa hyväkseen Tieteen puudeli -blogiaan sekä toimittaja Susanna Niinivaaran kanssa perustamaansa joukkoistamissivusto Huuhkajaa, joka ottaa lukijat mukaan jutuntekoon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Palkinnon myöntämisellä SAL haluaa muistuttaa, että alan ollessa muutoksessa ja murroksessa tarvitaan uusia tapoja tehdä journalismia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Uskallan nyt väittää, että kokeillakseen uusia työtapoja ei ole pakko olla nuori. Ikärasismi on siis turhaa", Annikka Mutanen sanoo.

"Journalismin uudet työtavat kehitetään ruohonjuuritasolla, siellä missä jutut tehdään", hän muistuttaa.

Mutanen kiittääkin kotitoimitustaan, joka uskoo kokeilemisen voimaan.

Palkinto myönnettiin nyt kahdeksannen kerran. Sen suuruus on 1500 euroa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla