Länsirannikolle Laitilaan perustetaan Vakka-Suomen esihistoriaa ja kulttuuriympäristöä monipuolisesti esittelevä arkeologiakeskus . Keskus sijoitetaan Laitilan Untamalass...

Länsirannikolle Laitilaan perustetaan Vakka-Suomen esihistoriaa ja kulttuuriympäristöä monipuolisesti esittelevä arkeologiakeskus . Keskus sijoitetaan Laitilan Untamalassa sijaitsevaan navettaan, jonka Museovirasto kunnostaa Eu-rahoituksen turvin. Näyttelynä, opetustilana ja leirikouluna toimivan keskuksen toivotaan houkuttelevan paikalle matkailijoita, koululaisia ja muita muinaisuudesta kiinnostuneita.

Museovirasto järjestää keskuksessa kulttuuriympäristön suojeluun ja hoitoon liittyviä seminaareja ammattilaisille sekä yleisöluentoja mm. valtakunnallisten Arkeologian päivien, kansainvälisen museopäivän ja Laitilan munamarkkinoiden yhteydessä.

Untamala on vanha, hyvin säilynyt, harjua myötäilevä kylä keskellä vakkasuomalaista viljelymaisemaa. Vanhimmat merkit ihmistoiminnasta ajoittuvat kivikauden loppuun. Nykyisen kylän paikalla on asuttu rautakauden alusta lähtien ja maisemassa voi helposti havaita jälkiä historian eri ajanjaksoilta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla