Aurinkokone Abu Dhabin yllä. Kuva: Solar Impulse
Aurinkokone Abu Dhabin yllä. Kuva: Solar Impulse

Lentäjät hyödyntävät matkallaan meditaatiota ja hypnoosia.

Pelkällä aurinkovoimalla toimiva Solar Impulse 2 -lentokone on aloittanut maailmanympärilentonsa Abu Dhabista. Keskimäärin 70 kilometrin tuntivauhdilla etenevän koneen ensimmäinen välilaskupaikka on Omanin pääkaupungissa Masqatissa.

Koneen reitti noudattaa kutakuinkin Kravun kääntöpiiriä lännestä itään. Suunta on valittu lähinnä myötäisten tuulten takia. Reitti kulkee Aasian ja Amerikan yllä ja sisältää lyhyen pysähdyksen joko Etelä-Euroopassa tai Pohjois-Afrikassa, ennen kuin kone palaa Abu Dhabiin heinäkuun lopulla.

Koneen katto ja siivet on peitetty kauttaaltaan aurinkopaneeleilla. Nämä keräävät paisteesta energiaa, joka latautuu akkuihin niin, että kone voi lentää päivät ja yöt läpeensä. Periaatteessa kone voisi pysytellä ilmassa jatkuvasti – mutta ihmispilotit Adré Borchberg ja Bertrand Piccard tarvitsevat huilitaukonsa maan kamaralla.

Lentäminen yksipaikkaisella koneella vuorokausien mittaisia etappeja kysyy henkisiä ja fyysisiä voimia. Pisin yhtämittainen osuus vie Tyynenmeren yli ja kestää viitisen päivää ja yötä. Lentäjä hyödyntävät matkalla meditaatiota, hypnoosia ja mikronokosia, he kertoivat kaksi ja puoli vuotta sitten, kun Tiede-lehti tapasi heidät projektin kotihangaarissa Sveitsissä.

"Saan kehoni täysin rentoutuneeksi, melkein nukkumistilaan niin, että vain mieli pysyy hereillä, jotta voin hallita laitteita ja tiedän, mitä teen. Jos tulee ongelma, keho voi reagoida välittömästi, mutta koko kehon ei tarvitse olla jatkuvasti hereillä", Bertrand Piccard kuvaili hypnoosin hyödyntämistään.

Lennon tarkoitus on kiinnittää huomiota ilmastoa säästävän vihreän teknologian käyttöön.

Lue Tieteen juttu alla olevasta linkistä. Aurinkolennon vaiheita voi seurata hankkeen kotisivulta.

Aurinkokonen reitti mailman ympäri:


SamBody
Seuraa 
Viestejä6171
Liittynyt3.5.2008

Aurinkokone aloitti maailmanympärilentonsa

Auringolla lentäisi ikuisesti Ikuisuus on nyt vihdoinkin löytynyt - Japanista! Lainaus: Aurinkoenergialla toimiva lentokone Solar impulse 2 (Si2) joutui maanantaina keskeyttämään historiallisen maailmanympärimatkansa haastavimman etapin huonon sään vuoksi. Pilotti André Borschbergin oli määrä lentää yksipaikkainen kone yhteensä 8 500 kilometriä Tyynenmeren yli Kiinan Nanjingista Havaijille, mutta matka keskeytyi jo Japaninmeren yllä. Tuoreimmat sääennusteet lupasivat matkan varrelle pilvistä ja...
Lue kommentti

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.