Tulevaisuuden avaruusssiirtokunta saattaa syntyä radioaaltojen voimalla, jos osat kootaan yhteen sähkömagneettisten aaltojen ohjaamana. Menetelmää kehittää insinööri Narayanan Komerath Georgian teknisessä korkeakoulussa Yhdysvalloissa. Sitä on kokeiltu...

Tulevaisuuden avaruusssiirtokunta saattaa syntyä radioaaltojen voimalla, jos osat kootaan yhteen sähkömagneettisten aaltojen ohjaamana. Menetelmää kehittää insinööri Narayanan Komerath Georgian teknisessä korkeakoulussa Yhdysvalloissa. Sitä on kokeiltu jo ääniaalloilla, jotka jaksavat liikuttaa liikuttaa esimerkiksi muovihelmiä. Helmet pysähtyvät ääniaaltojen solmukohtiin, joiden paikka määräytyy kaiuttimien keskinäisen sijainnin mukaan. Järjestämällä kaiuttimet ja aallonpituudet sopivasti saadaan siis aikaan haluttu rakenne. Kun solmukohdat ovat täyttyneet helmistä, helmet liimataan toisiinsa esimerkiksi epoksisuihkulla. Kiinteä kappale on valmis.

Komerath ja hänen opiskelijansa laskivat, että radioaallot pystyvät liikuttamaan kappaleita, joiden koko on viisi prosenttia aallonpituudesta. Tämä tarkoittaa, että mikroaalloilla siirtyvät millin ja sentin kokoiset esineet. Radioaalloilla onnistuisi jo tiilien kokoisten rakennuspalikoiden muotoilu.

Komerath ehdottaa New Scientistin verkkouutisissa, että Marsin radan tuolla puolen sijaitsevalle asteroidivyöhykkeelle lähetettäisiin kokeeksi muutama aurinkovoimalla toimiva radiolähetin. Yksi asteroideista räjäytettäisiin sirpaleiksi ja palasista koottaisiin radiolähettimien avulla haluttu rakenne. Komerath vakuuttaa, että työ onnistuisi muutamassa kuukaudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla