Ravintolatyössä avioliitto kariutuu tavallista useammin ainakin Tanskassa. Kuva: Tuomas Selänne
Ravintolatyössä avioliitto kariutuu tavallista useammin ainakin Tanskassa. Kuva: Tuomas Selänne

Tanskalaistutkimuksessa havaittiin, että avioliitot rakoilevat eniten hotelli- ja ravintola-alalla.

Avioliitto näyttää hajoavan hieman todennäköisemmin, jos toinen parista työskentelee alalla, jolla on paljon vastakkaisen sukupuolen edustajia.

Naisvaltaisella alalla työskentelevälle miehelle ruoho saattaa siis olla vihreämpää aidan takana, kun työpaikalla on paljon potentiaalisia kumppaneita. Sama pätee naisilla toiseen suuntaan.

Näin esittävät Tukholman yliopiston väestötieteilijät Caroline Uggla ja Gunnar Andersson uudessa tutkimuksessa, jonka julkaisi Royal Societyn Biology Letters.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tutkijat tarkastelivat tanskalaisia, jotka menivät naimisiin vuosien 1981 ja 2002 välillä ja olivat töissä. Heidän ammattinsa jakautuivat noin viidellekymmenelle alalle, rakentamisesta julkishallintoon, terveydenhuoltoon ja mediaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkijat kirjoittavat, että Tanska on hyvä maa tarkasteltavaksi siksi, että avioero on laajasti hyväksytty jopa silloin kun pariskunnalla on lapsia.

Tanskan avioeroprosentti on Länsi-Euroopan korkein. Jopa puolet avioliitoista päättyy eroon. Tähän voi vaikuttaa se, että Tanskassa eron ottaminen on varsin helppoa. Suomessa ensimmäinen avioliitto päätyy eroon 39 prosentin todennäköisyydellä.

Lisäksi tanskalaiset miehet ja naiset jatkavat töissä perheen perustettuaan.

Tanskassa on hyvin naisvaltaisia aloja, kuten hoivasektori ja terveydenhuolto, joiden työntekijöistä 82 prosenttia on naisia. Toisaalta rakennusalan työntekijöistä 92 prosenttia on miehiä.

Avioerojen suhteellinen riski on tutkimuksen mukaan korkein hotelli- ja ravintola-alalla ja vuokratyöläisillä. Näin on sekä miehillä että naisilla.

Naisvaltaisella sosiaalialalla työskentelevien miesten avioliitto päättyy eroon todennäköisemmin kuin samalla alalla työskentelevien naisten.

Joillain aloilla kuten julkishallinnossa ja metsäteollisuudessa suhteellinen riski on täsmälleen sama kummallakin sukupuolella. Tämän tutkimuksen mukaan avioliiton säilymiselle edullisimmat työalat ovat maanviljelys, apteekkiala ja kirjastotyö.

Mitä koulutetumpi mies on, sitä todennäköisemmin hänen avioliittonsa päättyy eroon, jos hän työskentelee naisvaltaisella alalla. Naisilla tällaista yhteyttä ei havaittu. Koulutetut naiset pysyivät naimisissa yhtä todennäköisesti riippumatta siitä, kuinka miesvaltaisella alalla he työskentelevät.

Aineistosta ei nähdä avioeroon johtaneita syitä eikä ihmisten henkilökohtaisia elämäntilanteita. Pätkittäisen vuokratyön aiheuttama stressi voi esimerkiksi nakertaa parisuhdetta, ja hotelli- ja ravintola-alalla työtahti on usein hyvin kiireinen. Alalla työskentelevät ihmiset ovat myös nuorempia ja ehkä siksi seikkailunhaluisempia.

Keijona
Seuraa 
Viestejä21167

Onhan palstalla keskusteltu avioeroon liittyvistä tekijöistä paljonkin. Yksi mielenkiintoisista , muistutettavista tekijöistä oli, että korkean älykkyysosamäärän omaavat eroavat vähemmän, kuten sekin että naiset haluavat erota miehiä useammin. Mitähän se todistaa sukupuolten erilaisesta älykkyydestä??

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12350

Zorba the Greek kirjoitti:
Ab Surd Oy kirjoitti:
Zorba the Greek kirjoitti:
Ab Surd Oy kirjoitti:
Naisten huorittelu on todella ala-arvoista käytöstä. Häpeä!

https://dailym.ai/2IxeX8t

Tässä taas yks huora myy pilluaan kovaan hintaan.
Alkaa yleistyä moinen.
Ei siitä oo kauaakaan ku otsikoissa oli vastaava.

Eiköhän kohta hinnat putoo ja tuu joku paikka missä voi virgin pillunsa huutokaupata kätevästi.

Miksi huorittelua kritisoiva viestini on poistettu, mutta huorittelu saa jatkua? No joo, jokainen tietää palstan menon. 

Eikös se oo huora joka pillua myy?

Ja kansankielessä seki joka jakaa auliisti tutuille ja tuntemattomille?


Sana on halventava ja loukkaava nimittely. Olet siitä hyvin tietoinen.

I see...

Sisältö jatkuu mainoksen alla