Helsingin yliopiston neuropatologian professori Matti Haltia saa tämän vuoden Matti Äyräpään palkinnon. Lääkäriseura Duodecimin palkitsema Haltia on selvittänyt erityis...

Helsingin yliopiston neuropatologian professori Matti Haltia saa tämän vuoden Matti Äyräpään palkinnon. Lääkäriseura Duodecimin palkitsema Haltia on selvittänyt erityisesti kehitysvammaisuutta ja dementiaa aiheuttavien keskushermostotautien syitä. Hänet tunnetaan myös aivoja rappeuttavan Creutzfeldt-Jakobin taudin (CJD) geenimuunnoksen löytäjänä. Haltia on lisäksi yksi niistä harvoista suomalaisasiantuntijoista, joka on perehtynyt CJD:n sisartautien, BSE:n eli hullun lehmän taudin ja sen ihmismuunnoksen syntytapoihin. Hän osallistuu jatkuvasti EU:n keskushermoston sairauksia koskeviin tutkimus- ja yhteistyöohjelmiin, yksi näistä liittyy ajankohtaiseen BSE-epidemiaan.

Pohjolan ja Suomi-yhtiöiden lääketieteen palkinto myönnetään puolestaan Helsingin yliopiston professorille Heikki Peltolalle hänen merkittävistä ansioistaan infektiotautitutkijana ja rokotusohjelmien kehittäjänä Suomessa ja kansainvälisesti.

Molemmat palkinnot jaetaan ensi viikolla alkavien Lääkäripäivien yhteydessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla