Jokapäiväinen tuskailu pesuohjelmien ja pulverin annostelun kanssa on pian historiaa, kertoo New Scientist . Massachusettsin yliopiston Alex Fowler on kehittänyt idea...

Jokapäiväinen tuskailu pesuohjelmien ja pulverin annostelun kanssa on pian historiaa, kertoo New Scientist . Massachusettsin yliopiston Alex Fowler on kehittänyt idean kuituihin upotettavista bakteereista, jotka pitävät vaatteet puhtaina. Ne syövät hikeä ja muita ihon pahanhajuisia yhdisteitä sekä levittävät kankaaseen vedenpitäviä ja suojaavia kalvoja.

Vaatevalmistajat ovat uhranneet valtavia rahasummia tuiotekehitykseen tappaakseen vaatteissa viihtyviä bakteereja. Fowler kumppaneineen käänsi asian päälaelleen. He kehittivät tyhjiöpumpun ja puskivat onton kuidun sisään pari tippaa agar-hyytelöä. Hyytelön matkassa kuidun sisään siirtyi myös geenimuunneltuja kolibakteereita. Bakteereihin ympätty hohtava merkkigeeni osoitti, että ne pysyvät hengissä viikkokaupalla. Ihmiselle harmittomat kolit heräävät horroksesta, kun niille tarjotaan lisää ruokaa.

Fowlerin mukaan kuituihin voidaan haluttaessa siirtää hikeä ja pahanhajuisia proteiineja ahmiva kolikanta, joka ryhtyy pesu -ja hajunsyöntitalkoisiin aina, kun päälle kiskottu paita hikoaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla