Pernaruton pelko aiheuttaa paljon voimakkaampaa ja pitkäaikaisempaa tuhoa kuin itse tartunta, huomauttaa British Medical Journal. Pelko, levottomuus ja ahdistus jäytävät ka...

Pernaruton pelko aiheuttaa paljon voimakkaampaa ja pitkäaikaisempaa tuhoa kuin itse tartunta, huomauttaa British Medical Journal. Pelko, levottomuus ja ahdistus jäytävät kansalaisia vielä vuosi sen jälkeen, kun bioterrorin fyysisistä kauhuista on selvitty.

Brittipsykiatrien mukaan terroriteot pahentavat nykyisiä mielenterveyspulmia ja poikivat lisää sairastumisia terveissä.

New Scientistin verkkouutinen puolestaan kertoo, että Floridassa, New Yorkissa ja Washingtonissa tavattu pernarutto on todennäköisesti samaa kantaa, jota Yhdysvaltain armeija käytti 1960-luvulla bioasetutkimuksissaan. Tämä ns. Ames -kanta poikkeaa mm. Irakin ja entisen Neuvostoliiton laboratorioiden suosimista bakteereista. Epäilyt vieraan vallan osallisuudesta ovat perustuneet siihen, että terroristit ovat osanneet muokata pernaruttoitiöt aerosoliksi, joka ilmaan päästessään nousee ylöspäin ja leviää nopeasti ympäristöön. Washington Postin mukaan tekniikka hallitaan tiettävästi ainoastaan Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Irakissa. Se kertoi eilen, että viranomaiset epäilevät ruttokirjeiden lähettäjiksi yhdysvaltalaisia ääriaineksia.

Pernaruton alkuperä voidaan jäljittää, koska jokainen solun jakautuminen tuottaa dna:han mutaatioita. Niiden vertailu kertoo, kuinka kaukana bakteerikannat ovat toisistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla