Disneyn kehitysosasto sai lampun syttymään ilman johtoa. Kuva: Sirpa Räihä / HS
Disneyn kehitysosasto sai lampun syttymään ilman johtoa. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Magneettikenttä antaa laitteisiin virtaa koko tilassa.

Monien huoneiden sisustukseen kuuluvat nykyisin johtosykkyrät. Disneyn tutkimusosasto on antanut panoksensa niiden siistimiseen. Se on kehitellyt huoneen, jossa kännykät latautuvat omia aikojaan ja lamput palavat ilman johtoja ja töpseleitä.

Tähän asti langattomat latauspisteet ovat toimineet vain lähietäisyydeltä. Lataushuoneessa on magneettikenttä, jonka ansiosta laitteet latautuvat lähes missä kohtaa tahansa. Keksinnön julkaisi Plos One -tiedelehti.

Keksijänero Pelle Pelotonta kenties mukaillen Disneyn insinöörit loivat huoneeseen käämin, lattiasta kattoon ulottuvan kuparitangon ja sähköä johtavien seinien avulla magneettikentän, joka kiertää tankoa.

Järjestelmän avulla keksijät pystyivät esimerkiksi lataamaan kännykän langattomasti, sytyttämään valon ledlamppuihin ja pyörittämään tuuletinta. Heidän mukaansa kentän voimakkuus on turvallinen ihmisille. Tankoon ei kuitenkaan pitäisi mennä koskemaan.Lataushuoneessa voisi olla myös ovia ja ikkunoita. Ne eivät sanottavasti haittaa huoneen toimivuutta.Tutkimuksen tekijöiden mukaan näin voisi rakentaa pieniä latauskoppeja, toimistoja tai vaikka suuria varastohalleja. Isommissa tiloissa tankoja tarvittaisiin monta.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6125
Liittynyt7.7.2007

Disneyn huoneessa sähkölaitteet toimivat langattomasti

Berthel kirjoitti: Tätähän voitaisiin käyttää sähköallergian testaamiseen, ei voi töpseli olla enää väärinpäin. Tuo disneyn juttu on vähän samaa, kuin asuisi ilmasydämisen muuntajan sisällä. Minkähänlaisia kentänvoimaakkuuksia ja mikä taajuus lie kysymyksessä. Veikkaan taajuudeksi jotain 10 - 100kHz välillä.
Lue kommentti