Kuva: Ingo Drzewiecki/ <a href=http://en.wikipedia.org/wiki/GNU_Free_Documentation_License>Wikimedia Commons</a>
Kuva: Ingo Drzewiecki/ Wikimedia Commons

Oscareita ei jaeta suhteiden perusteella, mutta vahva tiimi ja oikea lajityyppi voivat tuoda näyttelijälle ehdokkuuden.

Jos aiot lyödä vetoa Oscareista, kannattaa poimia muutama vinkki Kalifornian ja Harvardin yliopiston tuoreesta tutkimuksesta.

Tutkimus vahvisti viihdemaailman otaksuman: draamaroolit kahmivat palkintoja jopa yhdeksän kertaa komediarooleja varmemmin. Lisäksi naisnäyttelijällä on kaksi kertaa suurempi todennäköisyys saada Oscar-ehdokkuus kuin miesnäyttelijällä, naisia kun on miehiä vähemmän kilpailemassa palkinnosta.

Mahdollisuudet saada palkinto roolisuorituksesta kasvavat myös, mikäli itsellä, vastanäyttelijöillä, elokuvan ohjaajalla tai käsikirjoittajalla on aiempia ehdokkuuksia tai mikäli takana on arvostettu levittäjä ja tuotantoyhtiö. Näyttelijän todennäköisyys saada Oscar tietystä roolista määräytyy siis pitkälti jo ennen, kuin kamerat alkavat käydä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Gabriel Rossman ja Nicole Esparza kävivät läpi lähes 40 000 näyttelijän tähdittämät 20 000 elokuvaa Yhdysvaltain elokuva-akatemian perustamisvuodesta 1927 vuoteen 2005. Tutkijat yllättyivät siitä, etteivät suhteet elokuvateollisuuteen näytä lisäävän näyttelijän mahdollisuuksia korjata pysti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämän vuoden Oscar-ehdokkaat jukistettiin eilen. Pystit jaetaan Oscar-gaalassa helmikuun 24. päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla