Pakkasessa eläviä ja lisääntyviä bakteereita saattaa löytyä Maan ulkopuolelta. Kuva: <span class="photographer">Maryland Astrobiology Consortium, NASA, and STScI
</span>
Pakkasessa eläviä ja lisääntyviä bakteereita saattaa löytyä Maan ulkopuolelta. Kuva: Maryland Astrobiology Consortium, NASA, and STScI

Eteläafrikkalaisesta kultakaivoksesta löytyi täysin ilman Auringon valoa selviytyvä eliö.

Eteläafrikkalaisesta kultakaivoksesta löytyi ensimmäinen täysin ilman Auringon valoa elävä eliö. Ehkä samanlaista elämää on muilla planeetoilla.

Bakteerit löytyivät lähellä Johannesburgia sijaitsevasta Mponengin kultakaivoksesta kolmen neljän kilometrin syvyydestä otetuista vesinäytteistä. Niistä suurin osa oli aikaisemmin tuntematonta tyyppiä, joka jotka saavat energiansa Auringon valon sijasta radioaktiivisesta uraanista.

Samankaltaisia mikrobeja on löytynyt monenlaisista maanalaisista paikoista. Ne kuitenkin yleensä käyttävät ravinnokseen aineita, jotka ovat muodostuneet auringon valon vaikutuksesta. "Erikoisuus on se, että löytynyt mikrobiyhdyskunta ei ole lainkaan riippuvainen yhteyttämistuotteista”, sanoo tutkimusta johtanut Li-Hung Lin New Scientist -lehdessä. Hän työskentelee Taiwanin kansallisessa yliopistossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla