Maapallon eliöistä on nimetty vasta 1,2 miljoonaa, mutta nimi tarvittaisiin ainakin kymmenelle miljoonalle. Tieteelliset nimet laaditaan latinan kielen mukaisesti, mutta vaikka sanat eivät ehkä lopukaan kesken, kätevämpää olisi antaa eliöille viivakood...

Maapallon eliöistä on nimetty vasta 1,2 miljoonaa, mutta nimi tarvittaisiin ainakin kymmenelle miljoonalle. Tieteelliset nimet laaditaan latinan kielen mukaisesti, mutta vaikka sanat eivät ehkä lopukaan kesken, kätevämpää olisi antaa eliöille viivakoodi samaan tapaan kuin kaupan tavaroille, englantilainen Independent-sanomalehti kertoo.

Viivakoodissa voisi olla numeroiden sijasta dna:n neljä emästä eli A, T, C ja G. Ne otettaisiin tietystä kohdasta lajin perimää. Jos kirjaimia pannaan viivakoodiin kaksikymmentä, erilaisia vaihtoehtoja tulee periaatteessa noin tuhat miljardia, mikä varmaankin riittää Maan elämälle.

Eliölle annettavan viivakoodin laatiminen maksaa nykytekniikalla noin euron kappaleelta, ja yksi laboratorio selviää vaikka tuhannesta eliöstä päivässä. Nykyiset tieteelliset nimet jäävät silti käyttöön, joten esimerkiksi mummon mirri on yhä Felis domesticus. Voi tietysti olla, ettei mummo ajattele lemmikkiään tällä nimellä - mutta ei tulevaisuuden mummo varmasti ajattele kisuliaan viivakoodin kirjainjononakaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla