Auringonhattu-uutetta ei pitäisi nauttia vilustumissairauksien ehkäisyyn. Suosittu flunssarohto on lyhytaikaisessa käytössä suhteellisen turvallinen. Lääkelaitos suosittelee kuitenkin kahdeksan viikon käyttörajaa, koska uute saattaa säännöllisesti naut...

Auringonhattu-uutetta ei pitäisi nauttia vilustumissairauksien ehkäisyyn. Suosittu flunssarohto on lyhytaikaisessa käytössä suhteellisen turvallinen. Lääkelaitos suosittelee kuitenkin kahdeksan viikon käyttörajaa, koska uute saattaa säännöllisesti nautittuna pienentää elimistön puolustussolujen määrää. Tabu-lehdessä kirjoittavan ylilääkärin Marja-Liisa Enkovaaran mukaan eräät valmistajat markkinoivat Lääkelaitosten ohjeiden vastaisesti näitä tuotteita flunssan ehkäisyyn. Tavallinen nuhakuume tokenee parissa viikossa, eikä rohdoksen käyttö sen jälkeen ole mielekästä.

Punahattujen sukuun kuuluvan punahatun (Echinacea purpurea), rohtopäivänhatun (E. pallida) ja kaitapäivänhatun (E. angustifolia) myyntiä siivittää yleinen käsitys niiden vastustuskykyä lisäävästä vaikutuksesta. Väitteiden tueksi ei ole kunnon ihmistutkimuksia. Joissakin laboratorio- ja eläintutkimuksissa niillä on saatu vähäisiä muutoksia immuunijärjestelmän toimintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla