Suomen "Indiana Jones", professori Jaakko Frösén on valittu vuoden 2001 tieteentekijäksi. Helsingin yliopiston kreikkalaisen filologian professorina toimiva Frösén on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia tutkijoitamme, jonka johtama Suomen akatemian huip...

Suomen "Indiana Jones", professori Jaakko Frösén on valittu vuoden 2001 tieteentekijäksi. Helsingin yliopiston kreikkalaisen filologian professorina toimiva Frösén on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia tutkijoitamme, jonka johtama Suomen akatemian huippuyksikkö on erikoistunut ikivanhoihin papyruksiin.

Yhdysvaltalaiset arkeologit löysivät 1993 Jordaniasta Petran kaupungin liepeiltä kasan hiiltyneitä papyrusrullia. Frösénin onnistui avata kääröt ja tulkita niiden tekstejä. Asiakirjarullista paljastui maininta muinaisella Aaronin vuorella sijaitsevasta luostarista, joka on nyt paikallistettu. Petran kaivaukset käynnistettiin vuonna 1997. Alueella sijaitseva Aaronin hauta on yksi kolmen uskonnon, juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin, tärkeimpiä pyhiinvaelluskohteita Pyhällä Maalla.

Vuoden tieteentekijän valitsee Tieteentekijöiden liitto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla