Kun lääketeollisuudelta ei heru apua, maailman köyhien ja sairaiden ainoa turva ovat multimiljonäärit. Tuorein näyttö tästä on Bill ja Melinda Gatesin säätiön päätös myöntää 60 miljoonaa ...

Kun lääketeollisuudelta ei heru apua, maailman köyhien ja sairaiden ainoa turva ovat multimiljonäärit. Tuorein näyttö tästä on Bill ja Melinda Gatesin säätiön päätös myöntää 60 miljoonaa markkaa Maailman terveysjärjestön (WHO) tuberkuloositutkimukseen . WHO:n tavoitteena on kehittää uusia testejä taudin tunnistamiseen.

Väestökirjanpidosta poistuu joka vuosi 70 miljoonaa ihmistä. Viisi prosenttia tuupertuu juuri tuberkuloosiin. Sairastuneita on vuosittain 8 miljoonaa, heistä leijonanosa asuu kehitysmaissa. Tuberkuloosi on yleistymässä, ja lääkkeet tehoavat vastustuskykyisiin tubi-basilleihin entistä kehnommin. Lääkeyritysten kiinnostus monien tartuntatautien perustutkimukseen sekä lääke- ja rokotekehitykseen on puolestaan kymmenen viime vuoden aikana hiipunut selvästi.

Bill Gates omistaa viidenneksen tietoteknikkajätti Microsoftista. Maailman rikkaimman miehen omaisuus on noin 600 miljardia markkaa.

Microsoftin nokkamies on jo aiemmin lahjoittanut satoja miljoonia tartuntatautien ehkäisyyn, erityisesti rokotusohjelmien kehittämiseen.

Bill ja Melinda Gatesin säätiö oli Suomessa viime vuonna tapetilla, kun se antoi Helsingin kaupunginkirjastolle vajaan kuuden miljoonan markan tunnustuspalkinnon internetin käyttömahdollisuuksia edistävästä työstä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla