Harvardin yliopistossa Bostonissa on kehitetty hiirikanta, joka tuottaa elimistöönsä terveellistä omega-3-rasvahappoa. Sukkulamadolta (Caenorhabditis elegans) napattu fat-1-geeni muuttaa jyrsijöissä omega-6-rasvahapot sydänystävällisemmiksi omeg...

Harvardin yliopistossa Bostonissa on kehitetty hiirikanta, joka tuottaa elimistöönsä terveellistä omega-3-rasvahappoa. Sukkulamadolta (Caenorhabditis elegans) napattu fat-1-geeni muuttaa jyrsijöissä omega-6-rasvahapot sydänystävällisemmiksi omega-3:ksi. Geenihiirillä on jopa 20-kertainen omega-3-pitoisuus normaaleihin lajitovereihinsa verrattuna.

Nisäkkäät eivät luonnostaan valmista omega-3-rasvahappoa, vaan saavat sitä ravinnosta. Länsimaisen ihmisen ruokavalio sisältää niukasti liikaa omega-6:sia ja liian vähän omega-3:sia. Mikäli fat-1-geeni onnistutaan siirtämään kanaan tai nautaan, kaupan hyllylle saadaan sydänystävällisiä munia, lihaa ja maitotuotteita. Nykyisin esimerkiksi munien rasvahappokoostumusta muokataan kanoille syötettävillä rehuilla. Asiasta kertoi Nature –lehti ja sen verkkopalvelu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla