Harvardin yliopistossa Bostonissa on kehitetty hiirikanta, joka tuottaa elimistöönsä terveellistä omega-3-rasvahappoa. Sukkulamadolta (Caenorhabditis elegans) napattu fat-1-geeni muuttaa jyrsijöissä omega-6-rasvahapot sydänystävällisemmiksi omeg...

Harvardin yliopistossa Bostonissa on kehitetty hiirikanta, joka tuottaa elimistöönsä terveellistä omega-3-rasvahappoa. Sukkulamadolta (Caenorhabditis elegans) napattu fat-1-geeni muuttaa jyrsijöissä omega-6-rasvahapot sydänystävällisemmiksi omega-3:ksi. Geenihiirillä on jopa 20-kertainen omega-3-pitoisuus normaaleihin lajitovereihinsa verrattuna.

Nisäkkäät eivät luonnostaan valmista omega-3-rasvahappoa, vaan saavat sitä ravinnosta. Länsimaisen ihmisen ruokavalio sisältää niukasti liikaa omega-6:sia ja liian vähän omega-3:sia. Mikäli fat-1-geeni onnistutaan siirtämään kanaan tai nautaan, kaupan hyllylle saadaan sydänystävällisiä munia, lihaa ja maitotuotteita. Nykyisin esimerkiksi munien rasvahappokoostumusta muokataan kanoille syötettävillä rehuilla. Asiasta kertoi Nature –lehti ja sen verkkopalvelu.