Täyteläinen maku ja kaiken kruununa korea vaahtokukka - voiko mallasjuomalta enempää odottaa? Saksalaistutkija Ulf Stahlin laboratoriossa kypsyy olut, jonka riittoisa vaahto hakee vertaistaan. Kuohujuoman salaisuus piilee geenitekniikalla kehitetyssä p...

Täyteläinen maku ja kaiken kruununa korea vaahtokukka - voiko mallasjuomalta enempää odottaa? Saksalaistutkija Ulf Stahlin laboratoriossa kypsyy olut, jonka riittoisa vaahto hakee vertaistaan. Kuohujuoman salaisuus piilee geenitekniikalla kehitetyssä panimohiivassa. Hiivaan lisätty geeni, LTP1, pistää vipinää oluen käymiseen. Sen tuottama proteeni lisää hiilidioksidin muodostusta, kun rouhittu mallasohra sekoitetaan panimoveteen. Mitä enemmän proteiinia, sitä tasapainoisempi vaahto. New Scientistin mukaan saksalaispanimoiden kiinnostusta Stahlin koeolueen hillitsee kuluttajien epäluulo geenitekniikkaa kohtaan. Eurooppalainen panimoteollisuus on toistaiseksi pidäyttäytynyt geenitekniikalla tuotettujen raaka-aineiden ja hiivojen käytöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla