Miltä kuulostaa ajatus tomaatista, joka on tavallista terveellisempi ja kestää pilaantumatta viikkoja kaapin pohjalla? Yhdysvaltain maataloushallinnon tutkimuslaitoksen ARS:n ja Purduen yliopis...

Miltä kuulostaa ajatus tomaatista, joka on tavallista terveellisempi ja kestää pilaantumatta viikkoja kaapin pohjalla? Yhdysvaltain maataloushallinnon tutkimuslaitoksen ARS:n ja Purduen yliopiston kehittämä geenitomaatti lupaa molempia. Se sisältää tuplasti vihannekselle punaisen värin antavaa lykopeenia. Syövän ehkäisyyn liitetty yhdiste suojaa soluja happiradikaalien aiheuttamilta vaurioilta.



Amerikkalaisten laboratoriossa muhivan tomaatin salaisuus piilee siihen siirretyssä hiivan geenissä. Sen ansioista tomaatin solukalvot rapistuvat tavallista verkkaisemmin, joka hidastaa kypsymistä ja takaa samalla ennätyksellisen lykopeenipitoisuuden.



Edessä on kuitenkin vielä vuosien tutkimustyö ja kuluttajien hyväksyntä ennenkuin geenitomaatti yltää kaupan hyllylle, todetaan ARS:n uutistiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla