Helppo saatavuus todella vaikuttaa roskaruoan menekkiin.

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan hampurilaisravintoloiden ja muiden pikaruokapaikkojen lähellä asuvat syövät roskaruokaa muita todennäköisemmin ja enemmän. Mitä enemmän tarjontaa on, sitä todennäköisemmin siihen tartutaan, osoittavat American Journal of Epidemiology -lehdessä julkaistut tulokset.

Pikaruoan syöminen kuvasti ruokavalion epätervellisyyttä laajemminkin, sillä osallistujat, jotka eivät syöneet lainkaan pikaruokaa, noudattivat terveellistä ruokavaliota 2-3 kertaa todennäköisemmin kuin ne, jotka söivät pikaruokaa ainakin kerran viikossa.

Tutkimukseen osallistui 5 600 yhdysvaltalaista 45–84-vuotiasta miestä ja naista. Aineisto kerättiin vuosina 2000–2002.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

American Journal of Epidemiology 2009