Akatemiaprofessori Ilkka Hanski ylsi viime vuonna ainoana suomalaisena oman alansa kansainvälisiin huippuihin, jos menestystä mitataan tieteellisten artikkelien saamalla huomiolla. Huippujen listaa ylläpitää yhdysvaltalainen

Akatemiaprofessori Ilkka Hanski ylsi viime vuonna ainoana suomalaisena oman alansa kansainvälisiin huippuihin, jos menestystä mitataan tieteellisten artikkelien saamalla huomiolla. Huippujen listaa ylläpitää yhdysvaltalainen Thomson ISI. Menetelmässä lasketaan, miten usein tutkijan artikkelit mainitaan muiden tutkijoiden julkaisuissa. Mitä parempi työ on, sitä enemmän se saa viittauksia.Hanski on ekologien ja ympäristötieteilijöiden luokassa nyt seitsemäntenä. Hänen 1993-2003 julkaistuihin artikkeleihinsa oli samana ajanjaksona viitattu 2 472 kertaa. Ekologina Hanski on maailman neljänneksi viitatuin. Helsingin yliopistossa työskentelevän Hanskin leipälaji on populaatioekologia. Hanski tutkii eliöiden runsautta ja levinneisyyttä sääteleviä tekijöitä.

Suomalainen ekologia ja ympäristötiede on viitteiden mukaan ylipäänsä suomalaisen tieteen huippuala. Kun Thomson ISI aikaisemmin etsi kunkin tieteenalan noin 200-250 viitatuinta tutkijaa kaudella 1981-1999, seitsemästä suomalaisesta sijoittuneesta neljä edusti ekologiaa ja ympäristötiedettä. He olivat Ilkka Hanski, Pekka Niemelä Joensuun ylipistosta, Erkki Korpimäki Turun yliopistosta ja Jaakko Paasivirta Jyväskylän yliopistosta. Listalle sijoittui tuolloin myös yksi suomalainen fysiikan, yksi kliinisen lääketieteen ja yksi psykologian/psykiatrian alan tutkija. Hanskin menestyksestä kertoi uusin Suomen Luonto.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla