Yhdysvaltain vanhin opinahjo, Harvardin yliopisto, on yhä tiedekorkeakoulujen ykkönen, kertoo Science. Harvardilaisten tutkimukset keräävät parhaat pisteet, kun lasketaan, kuinka paljon niihin viitataan arvostetuimmissa tieteellisissä julkaisuissa. Kak...

Yhdysvaltain vanhin opinahjo, Harvardin yliopisto, on yhä tiedekorkeakoulujen ykkönen, kertoo Science. Harvardilaisten tutkimukset keräävät parhaat pisteet, kun lasketaan, kuinka paljon niihin viitataan arvostetuimmissa tieteellisissä julkaisuissa. Kakkoseksi yltää Stanfordin yliopisto ja kolmanneksi Massachusettsin tekninen korkeakoulu MIT.

Tutkimuksen tyasutalla on tieteellisiä julkaisusarjoja luokitteleva ISI-tutkimuslaitos. Siihen otettiin mukaan kaikki julkista rahoitusta saavat yhdysvaltalaiset yliopistot ja korkeakoulut. Mukaan laskettiin sekä luonnon- että yhteiskuntatieteen tutkimukset vuosilta 1997-2001.

Bostonissa Yhdysvaltain itärannikolla sijaitseva Harvard on perustettu 1636. Se Yliopisto on ollut yli 30:n Nobel-palkinnon saajan opinahjo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla