Liikahikoiluun on vakiintumassa uusi hoito, joka kuulostaa maallikon korvissa hurjalta. Kainaloihin pistettävä hermomyrkky, botulinum-toksiini, hillitsee tehokkaasti hieneritystä. New England Journal of Medicine –lehdessä julkaistu tutkimus osoitti, et...

Liikahikoiluun on vakiintumassa uusi hoito, joka kuulostaa maallikon korvissa hurjalta. Kainaloihin pistettävä hermomyrkky, botulinum-toksiini, hillitsee tehokkaasti hieneritystä. New England Journal of Medicine –lehdessä julkaistu tutkimus osoitti, että kertahoito kainaloihin vaikuttaa jopa puoli vuotta. Myrkkyruiske näyttää hyvältä, turvalliselta ja helpolta tavalta hoitaa liikahikoilua, johon ei ole toistaiseksi ollut yhtään kunnon lääkettä.

Kyseessä on liikahikoilu, kun hikeä valuu jatkuvasti tiputellen kainaloista, kämmenistä ja jalkapohjista muun ihon pysyessä lähes kuivana. Ongelmasta kärsii noin 2-5 prosenttia väestöstä. Liikahikoilu on sisänsä vaaratonta, mutta pahimmillaan se eristää ihmisen sosiaalisesta.

Clostridium botulinum –bakteerin itiöt tuottavat myrkkyä, joka on yksi luonnon tappavimmista yhdisteistä. Vain muutama milligramman miljoonasosa riittää sairastuttamaan ihmisen. Ruokamyrkytyksiä aiheuttava bakteeri viihtyy elintarvikkeissa, kuten kotitekoisissa säilykkeissä ja tyhjiöpakatussa savukalassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla