Lihominen ja seksuaalinen aktiivisuus ennakoitiin aivokuvista.

Aivokuvista voi lukea, kuinka perso ihminen on ruoalle tai seksille, esittävät yhdysvaltalaistutkijat Journal of Neurosciencessa.

Darthmouthin yliopiston tiimi tutki toiminnallisella aivokuvauksella, miten opiskelijoiden accumbens-tumake reagoi ruoka- ja seksikuviin. Kyseinen tumake on keskeinen ihmisaivojen palkkiojärjestelmässä.

Kuusi kuukautta myöhemmin koehenkilöt täyttivät kyselyn, jossa kartoitettiin heidän painonhallintaansa sekä seksuaalista aktiivisuuttaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vertailu osoitti, että fMRI:n tallentamat reaktiot kytkeytyivät tulevaan käyttäytymiseen. "Ihmiset, joiden aivot reagoivat väkevämmin ruokaan, olivat lihoneet eniten puolessa vuodessa", tutkija Kathryn Demos sanoo. Samanlainen yhteys näkyi seksissä. "Reaktiot seksuaalisiin kuviin ennakoivat seksihaluja."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkijat painottavat, että himot olivat erillisiä. Koehenkilöt, jotka reagoivat ruokaan, eivät harrastaneet muita enemmän seksiä tai päinvastoin. Yksikään kuva, jossa ei näkynyt ruokaa, ei yhdistynyt lihomiseen.

Tutkijoiden mukaan ensi askel himojen hallitsemiseen voikin olla tieto, että jo tietyt vihjeet, kuten jälkiruokapöytä ravintolassa, vaikuttavat aivoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla