Massachusettsin Cambridgessä Yhdysvalloissa jaettiin torstaina vuoden 2003 huuhaanobelit, jotka nimestään huolimatta on, useimmiten, tarkoitettu vakavasti otettavalle tutk...

Massachusettsin Cambridgessä Yhdysvalloissa jaettiin torstaina vuoden 2003 huuhaanobelit, jotka nimestään huolimatta on, useimmiten, tarkoitettu vakavasti otettavalle tutkimukselle, sillä suuri osa palkituista on julkaissut raporttejaan tieteellisissä aikakauslehdissä.

Fysiikan palkinnon sai australialainen tutkijaryhmä, joka oli selvittänyt, millaista alustaa pitkin lampaat on kätevinsä kiskoa kerittäväksi. Siitä on kuva tiedelehti Naturen verkkosivulla.

Kemian palkinnon sai japanilainen Yukio Hirose keinosta, jolla pronssipatsaat voidaan käsitellä niin, etteivät ne enää kiinnosta puluja.

Lääketieteen palkinnon saivat University College London -yliopiston tutkijat havainnosta, jonka mukaan Lontoon taksikuskeilla on muita ihmisryhmiä kehittyneemmät aivot. Tai ainakin kehittyneempi on se hippokampuksen alue, joka vastaa muistista ja oppimisesta. Juuri näitä ominaisuuksia tarvitaan, kun suurkaupungissa etsitään sopivimmat ajoreitit.

Kirjallisuuspalkinnon sai yhdysvaltalaisen Zicklinin kauppakorkeakoulun tutkija John Trinkaus, joka on kirjoittanut kymmeniä tutkimusraportteja arkielämästä. Trinkausin kohteina ovat olleet muun muassa, kuinka moni kadulla kulkijoista pitää lippiksen lippaa niskan puolella ja kuinka monella on valkoiset urheilukengät.

Oikeista nobeleista kirjallisuuspalkinto on jo julkistettu (J.M. Coetzee). Muista ilmoitetaan ensi viikolla siten, että maanantaina on lääketiede, tiistaina fysiikka, keskiviikkona kemia ja taloustiede ja perjantaina rauha.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla