Kiinalaiset maataloustutkijat ovat saavuttaneet uuden riisinviljelyn virstanpylvään. Vastikään jalostettu ihmeriisi antaa hehtaarilta 17 782,5:n kilon sadon, joka on 12 kiloa enemmän kuin edellinen ennätys, 17 770,5 kiloa. Kultamitalipelto sijaitsee lo...

Kiinalaiset maataloustutkijat ovat saavuttaneet uuden riisinviljelyn virstanpylvään. Vastikään jalostettu ihmeriisi antaa hehtaarilta 17 782,5:n kilon sadon, joka on 12 kiloa enemmän kuin edellinen ennätys, 17 770,5 kiloa. Kultamitalipelto sijaitsee lounais-Kiinassa Yunnanin maakunnassa, kertoo elintarvikealan verkkopalvelu just.food.com.

Hybrisijalostus poikkeaa perinnäisistä menetelmistä. Siinä kylvettävä siemen valmistetaan aina risteyttämällä, koska risteytymät ovat yleensä vanhempiaan elinvoimaisempia. Hybridiriisiä pidetään lähes ainoana keinona lisätä kasvin satoisuutta nykyisestä.

Maailman kolmesta pääviljasta - vehnä, riisi ja maissi - riisi elättää eniten ihmisiä. Se on pääravintona noin 60:lle prosentille ihmiskunnasta. Riisin viljelyala kattaa yli 10 prosenttia maailman pelloista ja noin 90 prosenttia sadosta saadaan Aasiassa, missä Kiina ja Intia johtavat tilastoja. Kiinassa hybridiriisiä viljellään jo joka toisella pellolla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla