Ihmislajilla ei ilmeisesti ole sellaista ominaisuutta kuin yksilön korkein mahdollinen elinikä - tai ainakaan tällainen ikäraja ei ole vielä tullut vastaan. Näin raportoivat Ruotsin väestötilastoja 1860-luvulta nykypäiviin kahlanneet yhdysvaltalais- ja...

Ihmislajilla ei ilmeisesti ole sellaista ominaisuutta kuin yksilön korkein mahdollinen elinikä - tai ainakaan tällainen ikäraja ei ole vielä tullut vastaan. Näin raportoivat Ruotsin väestötilastoja 1860-luvulta nykypäiviin kahlanneet yhdysvaltalais- ja ruotsalaistutkijat Science-lehdessä.1860-luvulla ruotsalaisten korkein elinikä oli 101 vuotta, 1990-luvulla 108 vuotta. Kyse ei ole satunnaisesta vaihtelusta, vaan tutkijoiden julkaisemissa korkeimman eliniän käyrissä näkyy loiva nousu 1960-luvulle asti ja hiukan jyrkempi nousu 1970-luvulta eteenpäin.- On mahdotonta määritellä jotakin tiettyä ikää, jota vanhemmaksi kukaan ei voisi elää, kiteyttää yksi tutkijoista, kalifornialaisen Berkelyn yliopiston professori John Wilmot, National Geographic -lehden nettisivuilla.

- Voidaan arvioida, koska tietyn ihmisjoukon viimeinenkin jäsen on kuollut, mutta arvio voi osua kymmenenkin vuotta harhaan kumpaan suuntaan tahansa.Maailman todistettavasti vanhimmaksi elänyt nainen, ranskalainen Jeanne Calment, kuoli 122-vuotiaana 1997. Vanhin mies, yhdysvaltalainen Christian Mortensen, kuoli 115-vuotiaana 1998.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla