Vaikka hiilidioksidipäästöjä vähennettäisiin merkittävästi, ilmaston lämpeneminen jatkuisi ainakin vuoteen 2100, yhdysvaltalaisen Georgian teknisen korkeakoul...

Vaikka hiilidioksidipäästöjä vähennettäisiin merkittävästi, ilmaston lämpeneminen jatkuisi ainakin vuoteen 2100, yhdysvaltalaisen Georgian teknisen korkeakoulun professori Robert Dickinson sanoi Bostonissa sunnuntaina. Bostonissa pidetään parhaillaan Yhdysvaltain tieteenedistämisseuran AAAS:n tiedepäiviä.

Lämpeneminen jatkuu, koska ilmakehässä on jo nyt runsaasti hiilidioksidia, joka estää osan lämpösäteilystä pääsemästä avaruuteen. Maapallon keskilämpötila on nyt noin 15 astetta. Siitä sen ennustetaan tällä vuosisadalla nousevan 2-6 astetta. Lämpeneminen nostaa merenpintaa ja siirtää maataloudelle tärkeitä sateita uusille alueille.

Dickinson muistuttaa, että varsinainen ongelma on muutoksen nopeus: jos lämpeneminen kestäisi tuhat vuotta, emme ehkä edes huomaisi sitä, mutta sata vuotta on monille väestöryhmille liian kova tahti. Dickinson on työskennellyt ilmastontutkijana yli 20 vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla