Sahelin kuivuutta. Kuva: <span class="photographer">FAO.</span>
Sahelin kuivuutta. Kuva: FAO.

Ihmiskunnan päästöt ovat ainoa selitys ilmastomyllerrykselle, sanoo hallitusten välinen ilmastopaneeli (IPCC) tulevassa raportissaan.

Ihmiskunnan päästöt ovat ainoa selitys maailmanlaajuiselle ilmastonmuutokselle,
sanoo hallitusten välinen ilmastopaneeli (IPCC) tulevassa raportissaan.

Aiemmissa julkilausumissa kasvihuonekaasut on esitetty vain "todennäköiseksi" syyksi ilmastomyllerykselle.

BBC:n saamien tietojen
mukaan hallituksille ensi kuussa lähetettävässä raportissa todetaan, että kasvihuonekaasujen lisääntyvät pitoisuudet ovat syy samanaikaisesti tapahtuville epätavallisille kuivuuksille, tulville sekä ekosysteemien ja eläinmaailman poikkeuksellisille muutoksille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Kaikki luonnon mittaukset eri puolilta maapalloa ovat olleet epänormaaleja kymmenen viime vuoden aikana. Pari outoa seikkaa ei huolestuttaisi, koska maapallon olot muuttuvat luonnostaankin. Totuus on kuitenkin se, että lähes jokainen mitattu asia on poikkeava”, sanoo BBC:n syväkurkku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Samaa todistaa myös WWF:n tänään julkistettu raportti ”The Stormy Europe”. Se kokoaa tuoreet tutkimustulokset siitä, miten ilmastonmuutoksen kiihdyttämät myrskyt tulevat riepottelemaan Eurooppaa. Esimerkiksi Britanniassa talvimyrskyt lisääntyisivät jopa 25 prosenttia vuosisadan loppuun mennessä.

WWF:n mukaan kaikki keinot on viimeinkin otettava käyttöön ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Suomessa pitäisi erityisesti biopolttonesteiden käyttöä pikaisesti edistää, sillä sen suhteen High-Tech-Suomi on ollut toistaiseksi todellinen tuppukylä, Suomen WWF sanoo omassa tiedotteessaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla