Icel-henkistä sosiaalisen median viestittelyä on eniten asuinalueilla, joissa nuorilla heteromiehillä on vaikeuksia päästä parisuhteeseen. Kuva: Shutterstock
Icel-henkistä sosiaalisen median viestittelyä on eniten asuinalueilla, joissa nuorilla heteromiehillä on vaikeuksia päästä parisuhteeseen. Kuva: Shutterstock

Paikallinen sukupuolijakauma voi vaikuttaa nuorten miesten mahdollisuuksiin solmia suhteita naisiin.

Seksiä vaille jäävien nuorten miesten katkeruutta kanavoiva incel-aate ei ole jäänyt vain naisvihaa uhkuvaksi kirjoitteluksi sosiaalisessa mediassa. Aatteen nimissä on tehty raakaa väkivaltaa.

Esimerkiksi viime elokuussa 22-vuotias mies ampui viisi ihmistä ja sen jälkeen itsensä englantilaisessa Plymouthin kaupungissa. Ennen tekoaan hän oli julkaissut Youtubessa videon, jossa tunnustautui samastuvansa inceleihin eli vastoin tahtoaan selibaatissa eläviin.

Incel-miehet katsovat, että he ovat jääneet tappiolle parisuhdemarkkinoilla ja syyttävät siitä naisia, jotka heidän mukaansa haikailevat menestyvien ja komeiden ”alfamiesten” perään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi tutkimus viittaa siihen, että parisuhdemarkkinoiden olosuhteet todellakin saattavat ruokkia incel-toimintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Melbournen yliopiston Khandis Blake työtovereineen tarkasteli tutkimuksessaan satoja miljoonia viestipalvelu Twitterissä julkaistuja kirjoituksia ja yhdisti niitä väestötietoihin kirjoittajien asuinalueista Yhdysvalloissa. Aineistossa oli tuhansia incel-henkisiä postauksia.

Kävi ilmi, että incel-twiittejä kirjoitetaan eritoten asuinalueilla, joissa on miesenemmistö ja isot tuloerot. Samoin kirjoituksia tulee enemmän alueilta, joissa on vähän sinkkunaisia ja joissa on pienet sukupuolten väliset palkkaerot.

Kaikki nämä ovat tekijöitä, jotka voivat tutkijoiden mukaan vaikeuttaa nuorten heteromiesten mahdollisuutta solmia suhteita naisiin.

Miesenemmistö ja sinkkunaisten vähäisyys tarkoittaa sitä, että miesten välinen kilpailu naisista kiristyy.

Suuret tuloerot taas tutkijoiden mukaan voivat lisätä miesten välistä statuskilpailua ja antaa naisille kannustimia saada itselleen hyvätuloinen mies.

Pienet naisten ja miesten palkkaerot puolestaan johtavat siihen, että naiset tulevat paremmin toimeen omillaan eikä heillä ole niin suurta taloudellista tarvetta saada puolisoa.

Tutkimustaan Twitterissä esitellyt Blake huomauttaa, että incel-miehet syyttävät yleensä feminismiä vaikeuksistaan. Tutkimustulokset tukevat kuitenkin sitä, että ongelma johtuu pikemminkin miesvallan keskittymisestä.

”Kun harvemmat miehet hallitsevat yhteiskunnan varallisuutta, naisten kilpailu haluttavista miehistä lisääntyy. Monet miehet eivät löydä kumppania, kun taas jotkut harvat kukoistavat”, Blake kirjoittaa.

Tutkimuksen julkaisi Psychological Science -tiedelehti.

moilane
Seuraa 
Viestejä4535

Keijona kirjoitti:
Femokratiassa enemmistö dominoi vähemmistöä. Naiset on enemmistö.

Eihän se nyt sattumaan ole, että demokratiassa suurin väestöryhmä (vanhat naiset) voivat parhaiten ja kuluttavat yhteiskunnan yhteisiä varoja eniten (terveydenhoito. Huonoiten taas menee pienimmällä ja vastakkaisella väestöryhmällä siis nuorilla miehillä, jolla selkeästi eniten vakavia ongelmia ja vaikeuksia feminiinisen valtajärjestelmään ja arvomaailmaan sopeutua.


Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Ennen nettiä nämäkään peräkammarien pojat eivät olisi julkisesti innostaneet toisiaan.

Röh

  • ylös 13
  • alas 1
MooM
Seuraa 
Viestejä16731

Käyttäjä28145 kirjoitti:
Semisaamelainenkin ruikuttaa lehdessä kuinka hänen madonna-huora kompleksinsa on rationaalista ja kuinka muut eivät vain ymmärrä kuinka hän maksimoi omaa etuaan. Täälläkin eräs avoimessa suhteessa elävä entinen moderaattori sanoi sen jostq puhuin avoimia suhteita vastustaessani. Hänellä kun oli riitaa toisen kanssa, niin meni hässimään toista siihen saakka kunnes toinen rauhoittuu. Se siitä in sickness an in health klausyylista.

Jos viittat asdfiin, niin hän ei tietääkseni ole sanonut olevansa parisuhteessa. Edes avoimessa. Mutta kukin tyylillään ja mielellään niin, että se osapuoille sopii. Jos ei sovi, niin sitten ei ole pakko olla siinä suhteessa.  Tietysti soisi, että jos on paljon yhteistä kuviota ja sivullisia mukana, ei lähdettäisi ihan kevyesti sitä horjuttamaan.

Tuo pariutumisjuttu on ikuisuusongelma. Kummankaan sukupuolen jakauman häntä ei saa, mitä haluaa, koska ne haluamiset on erilaisia (keskimäärin tietysti). Ne naiset, jotka eivät saa riittävän alfaa (sitoutumaan), ovat mielummin yksin kuin ottavat "huonomman". Eivätkä edes halua seksisuhteita tavoitetason alta. Ja silloin väkisin osa miehistä jää yksin.   

Tässä muuten "riittävän alfa" on aika löysä raja, kuten pariskunnista näkyy. Suurin kynnys monilla tavismiehillä on päästä ylipäätään kontakteihin naisten kanssa, koska ilman sitä ei varmasti löydy sopivaa osumaa.  Ja kun näin on, tietenkin naisilla on sama juttu, ne kontaktit arempien miesten kanssa jää tapahtumatta, jos nainen on samalla tavalla arka ja/tai pelkää leimaantumista tyrkyksi. 

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...
Logiikka on vaikeaa empiristeille ja naisille. https://www.tiede.fi/comment/3147702#comment-3147702

Sisältö jatkuu mainoksen alla