Tässä kuvassa on kaksi istukkaa kuvattuna eri puolilta. Kuva: <span class="photographer">Wikimedia Commons</span>
Tässä kuvassa on kaksi istukkaa kuvattuna eri puolilta. Kuva: Wikimedia Commons

Yhdysvalloissa jotkut julkkikset ovat kertoneet syöneensä oman istukkansa.

Istukan syönti ei estä äidin mahdollista masennusta synnytyksen jälkeen. Se ei tuo helpotusta kipuihin eikä edistä imetystä.

Yhdysvalloissa jotkut julkkikset, kuten tosi-tv–tähti Kourtney Kardashian, ovat kertoneet syöneensä oman istukkansa. Kardashian kehui siitä saatavia vitamiineja.Ilmiö on lisännyt naisten kiinnostusta syödä istukkansa synnytyksen jälkeen.

Northwestern-yliopiston lääketieteellisessa tiedekunnassa tarkasteliin kymmentä eri tutkimusta istukasta. Yksikään niistä ei tue väitettä, että istukan syöminen raakana, keitettynä tai kapseleina edistäisi terveyttä, esimerkiksi parantaisi raudan saantia kehosta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Päinvastoin. Istukan syönnin mahdollisista haitoista ei juuri tiedetä. Tutkimuksen julkaisi Archives of Women Mental Health.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Voi jopa olla riski, jos syö istukkansa ja sen jälkeen imettää. Ei ole säännöksiä siitä, miten istukka säilytetään tai valmistetaan”, sanoi tutkimuksen tekijä, tohtori ja psykiatri Crystal Clark. Hän kiinnostui istukoista sen jälkeen, kun jotkut hänen potilaistaan kysyivät sen syömisestä.

Istukka suojaa kehittyvää sikiötä myrkyiltä ja epäpuhtauksilta. Lähes kaikki istukalliset nisäkkäät syövät sen synnytyksen jälkeen.

Ensimmäisiä tietoja naisen istukan syönnistä saatiin Pohjois-Amerikassa 1970-luvulla. Clark kokoaa nyt lisää tietoja istukasta.

syytinki
Seuraa 
Viestejä10431
Paul M

No entäs napanuora? Minusta tuo oleellisen tärkeä juttu on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle.

Niin, kaipa noista saisi esim jousen jänteen siinä kuin lampaan suolestakin.

Voisivat sopia myös vähintään nakkimakkaran kuoreksi. Kaipa siitä istukasta voisi tehdä makkaraakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla