Ruokatahrojen täplittämä ja lialta tuoksahtava matto on kotien kauhistus. Entä jos pulmasta selviäisi ilman pesulakeikkaa? Jeffrey Fredenburgh ja Anne Cordick uskovat, että pieni annos bakteereja pitää aisoissa hajut, jotka ovat usein peräisin ruoantäh...

Ruokatahrojen täplittämä ja lialta tuoksahtava matto on kotien kauhistus. Entä jos pulmasta selviäisi ilman pesulakeikkaa? Jeffrey Fredenburgh ja Anne Cordick uskovat, että pieni annos bakteereja pitää aisoissa hajut, jotka ovat usein peräisin ruoantähteiden ja muun orgaanisen aineksen lietsomasta sienikasvustosta. Ensin uuteen mattoon sivellään kuivia bakteeri-itiöitä sisältävä sekoitus. Bakteerit uinuvat kunnes matto likaantuu, jolloin ne alkavat erittää orgaanista ainesta sulattavia entsyymejä. Entsyymiarmeija vie hajut mennessään, ja bakteerit painuvat takaisin levolle, kun kaikki ruoantähteet on siivottu pois. Kanadalaistutkijoiden keksinnöstä kertoi New Scientist.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla