Napaseutujen jäitä rikkovat murtajat pitävät niin kamalaa meteliä, että se estää maitovalaiden keskustelun 14 kilometrin säteellä jäänmurtajasta. Se taas voi johtaa siihen, että valaiden kosiomenot epäonnistuvat, eikä poikastuotto ole enää silloin enti...

Napaseutujen jäitä rikkovat murtajat pitävät niin kamalaa meteliä, että se estää maitovalaiden keskustelun 14 kilometrin säteellä jäänmurtajasta. Se taas voi johtaa siihen, että valaiden kosiomenot epäonnistuvat, eikä poikastuotto ole enää silloin entisellään.

Maitovalaan kuulo voi vaurioitua parissakymmenessä minuutissa pysyvästi, jos se joutuu olemaan alle neljän kilometrin päässä täysillä työskentelevästä jäänmurtajasta.

Kanadalaisten Christine Erben ja David Farmerin äänitutkimus on julkaistu Yhdysvaltain akustisen seuran lehdessä The Journal of the Acoustical Society of America .

Uhka ehkä onkin vain teoreettinen, sillä valaan on välillä noustava pintaan hengittämään. Jäänmurtajia taas tarvitaan umpijäässä, joten murtajat ja valaat eivät luultavasti osu lähellekään toisiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla