Helsingissä parhaillaan vierailevasta yhdysvaltalaisesta tutkijasta ja tietokirjailijasta Jared Diamondista, 67, tulee seitsemästoista ulkomainen tiedemies, joka kantaa akateemikon arvonimiä. Arvonimi luovutetaan tänään Suomen Akatemiassa pidettävässä ...

Helsingissä parhaillaan vierailevasta yhdysvaltalaisesta tutkijasta ja tietokirjailijasta Jared Diamondista, 67, tulee seitsemästoista ulkomainen tiedemies, joka kantaa akateemikon arvonimiä. Arvonimi luovutetaan tänään Suomen Akatemiassa pidettävässä juhlassa.

Diamond on Kalifornian yliopiston (Los Angeles) maantieteen professori. Hän on kansainvälisesti arvostettu tutkija, joka on erityisesti kirjoillaan luonut siltaa luonnontieteellisen ja humanistisen tutkimuksen välille. Diamond voitti Pulitzer-palkinnon vuonna 1998 teoksellaan Guns, Germs, and Steel: The Fates of Human Societies. Se on ilmestynyt suomeksi nimellä Tykit, taudit ja teräs. Ihmisen yhteiskuntien kohtalot (Terra Cognita 2003). Suomeksi on kääntynyt myösMiksi seksi on hauskaa? (WSOY 1998)

Tasavallan presidentti Tarja Halonen myöntää 12-jäsenisen Suomen akatemian hallituksen esityksestä akateemikon arvonimen erittäin ansioituneelle suomalaiselle tai ulkomaiselle tieteenharjoittajalle. Peräti 28 ulkomaiselle tiedemiehelle on tähän mennessä annettu akateemikon arvo. Arvonimi voi olla samanaikaisesti enintään kahdellatoista kotimaisella tieteenharjoittajalla. Ulkomaisten akateemikkojen määrää ei sen sijaan ole rajoitettu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla