Kalifornialainen teknologiayritys suunnittelee jättiläismäistä alusta, jonka tehtävänä on siistiä lähiavaruus ajelehtivasta romusta. Aurinkopaneelein varustettu alus koostuu kymmenien kilometrien pituisesta sähköä johtavasta vaijerista ja päihin asenne...

Kalifornialainen teknologiayritys suunnittelee jättiläismäistä alusta, jonka tehtävänä on siistiä lähiavaruus ajelehtivasta romusta. Aurinkopaneelein varustettu alus koostuu kymmenien kilometrien pituisesta sähköä johtavasta vaijerista ja päihin asennettavista romunkerääjistä. Liikkuminen perustuu yksinkertaiseen ideaan: paneelien kehittämä sähkövirta reagoi Maan magneettikentän kanssa nostaen ja laskien aluksen kiertorataa. ”Se on hieman kuin luovisi purjeveneellä”, selvittää Tether Applications –yhtiön insinööri Joe Carroll New Scientistille.“Alusta työnnetään ja vedetään kohti magneettikenttä, kunnes ollaan halutussa paikassa”.

Romunkerääjät päästetään irti vasta, kun alus on jätesuman keskellä. Kerääjät joko palauttavat romun alukseen tai lähettävät saaliinsa suoraan Maata kohti, jolloin kappaleet tuhoutuvat ilmakehässä. Carroll laskee, että jätealus kestää noin 100 käyttökertaa ja kykenee keräämään painonsa verran romua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla