Suomalaiset tunnistavat naudan, sian ja lampaan lihaksi, mutta siipikarjan kanssa on jo hankalaa. Neljä viidestä kuluttajista mieltää kanan, broilerin ja linnut yleensä lihaksi. Kalkkunaa pidetään hieman useammin lihana kuin muita siivekkäitä. Kaksi pr...

Suomalaiset tunnistavat naudan, sian ja lampaan lihaksi, mutta siipikarjan kanssa on jo hankalaa. Neljä viidestä kuluttajista mieltää kanan, broilerin ja linnut yleensä lihaksi. Kalkkunaa pidetään hieman useammin lihana kuin muita siivekkäitä. Kaksi prosenttia kuluttajista on sitä mieltä, etteivät nauta, sika ja lammas ole lihaa lainkaan.

Kalaa valtaosa kuluttajista pitää muuna ruokana kuin lihana. Sama määrä mieltää myös makkaran lihaksi, mutta vain vajaa puolet katsoo sen olevan punaista lihaa. Pitsoja ja hampurilaisia ei sen sijaan kovin yleisesti tunnusteta liharuoiksi. Kinkku- tai makkarapitsaa pitää lihana 70 prosenttia kuluttajista, mutta vain 60 prosenttia ajattelee syövänsä lihaa silloin, kun ruokana on hampurilaisia.

Tiedot käyvät ilmi Lihalehden Gallup Elintarviketiedolla teettämästä tutkimuksesta, jossa lähes 800:lta 15 vuotta täyttäneeltä kuluttajalta kysyttiin, mitä elintarvikkeita he pitävät lihana ja punaisena lihana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla