Kuva: Petr Kratochvil / Wikimedia Commons
Kuva: Petr Kratochvil / Wikimedia Commons
Kuva: Petr Kratochvil / Wikimedia Commons
Kuva: Petr Kratochvil / Wikimedia Commons

Kofeiiniton kahvi ei tee samaa vaikutusta.

Kahvinjuonti näyttää suojaavan ihosyöviltä, uusimman tutkimuksen valossa mahdollisesti myös pahanlaatuiselta melanoomalta.

Tutkiakseen kahvin ja melanooman yhteyttä tutkijat seurasivat 450 000 valkoisen amerikkalaisen kahvinkulutusta ja terveydentilaa keskimäärin kymmenen vuoden ajan. Seurannan alussa kenelläkään heistä ei ollut syöpää.

Runsaalla kahvin nauttimisella oli käänteinen yhteys pahanlaatuiseen melanoomaan. Sairastumisen riski oli viidenneksen pienempi niillä, jotka joivat vähintään neljä kuppia päivässä. Näytti myös siltä, että suojavaikutus lisääntyy kulutuksen mukana.

Kofeiinittomalla kahvilla ei ollut samaa vaikutusta.

Tutkimuksen julkaisi Journal of the National Cancer Institute.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä41750
Liittynyt6.12.2009

Kahvinjuojilla vähemmän ihosyöpää

Kun Helsingin Sanomat kävi torstaina emeritusprofessori Jaakko Tuomilehdon kanssa lävitse eri kahvilaatujen terveysvaikutuksia, voittajaksi nousi suomalaisten suursuosikki, vaaleapaahtoinen suodatinkahvi. Siinä on hyviä antioksidantteja, ja se ei kohota pahaa kolesterolia. Täydellinen yhdistelmä toisin sanoen. Pikakahvin valmistusprosessi hukkaa antioksidantteja. Pannukahvi kohottaa kolesterolia. Kolesterolin kannalta kehnoa rasvaa on sekä lattessa että capuccinossa että espressossa , joka on...
Lue kommentti