Kuvapörssi. Lehmä
Kuvapörssi. Lehmä

Omega-3-rasvahapoista on hyötyä lihan ja maidon tuotannon ilmastovaikutusten hillinnässä.

Kalaöljyjen omega-3rasvahapoista on monenlaista hyötyä tuotantoeläimille: ne auttavat sydäntä ja verenkiertojärjestelmää, parantavat lihan laatua ja vähentävät metaanipäästöjä.

Päästöjen väheneminen koskettaa lähinnä lehmiä, jotka aiheuttavat merkittävän osan kaikista ruoantuotannon ilmastovaikutuksista.

Dublinin yliopiston tutkijat raportoivat mikrobiologien yhdistyksen kokouksessa, että sisällyttämällä kaksi prosenttia kalaöljyä karjan ruokavalioon eläinten metaanipäästöt vähenivät.

"Kalaöljy vaikuttaa metaania tuottaviin bakteereihin naudan pötsissä ja vähentää siten päästöjä", tutkija Lorraine Lillis sanoi.

Ymmärtämällä mihin mikrobeihin ruokavalion muutos erityisesti vaikuttaa tutkijat voivat kehittää tehokkaampia keinoja vähentää metaanipäästöjä.