Israelissa käytetään lääkekannabista. Se voisi torjua myös muistin heikkenemistä vanhoilla ihmisillä.
Israelissa käytetään lääkekannabista. Se voisi torjua myös muistin heikkenemistä vanhoilla ihmisillä.

Vanhetessa elimistön omat kannabinoidit hiipuvat.

Kannabiksen sisältämä aine näyttää suojaavan muistia vanhenemisen vaikutuksilta. Se toimi ainakin hiirikokeissa, mutta vielä ei tiedetä, käykö ihmisellä samoin.

Sisäsyntyiset, elimistön omat kannabinoidit vaikuttavat hermovälittäjäaineina. Omat kannabinoidit vähenevät vanhetessa, ja aivojen kannabinoidijärjestelmän toiminta hiipuu. On epäilty, että tällä saattaa olla osuutta ikääntymisen mukanaan tuomiin muutoksiin aivojen toiminnassa.

Nyt tutkijat saivat hiirikokeista tukea olettamukselle. Pienet, pitkän ajan kuluessa annetut annokset marihuanan vaikuttavaa ainetta tetrahydrokannabinolia eli thc:tä paransivat vanhojen hiirten muistia ja oppimista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vanhojen hiirten aivoissa näkyi niin ikään suotuisia muutoksia. Hermosolujen toiminta muistille tärkeässä hippokampuksessa palautui samalle tasolle kuin nuorilla eläimillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkimus ei kuitenkaan näyttänyt yleistä vihreää valoa kannabiksen käytölle. Nuorille hiirille aine aiheutti nimittäin päinvastaisia vaikutuksia kuin vanhoille. Niiden kognitiiviset suoritukset heikkenivät kannabinoidista.

Tutkijat uskovat, että thc tai kannabisuutteet voisivat sopia ihmiselle vanhuuden päivien tueksi estämään muistin heikkenemistä tai jopa palauttamaan sitä ehommaksi. Aineista ei heidän mukaansa olisi vanhuksille haittaa pieninä annoksina.

Tutkimuksen julkaisi Nature Medicine.

mdmx
Seuraa 
Viestejä6415

syytinki kirjoitti:

Kohdaltani mokoman väitteen kiellän. Se nyt vain on niin, että kun yksi tutkimus puoltaa kannabista, löytyy heti toinen joka kieltää. Rasitteena on pahasti se, että kannabiksen puolustajat ovat "aatteen väkeä".

Rasitteena on pahasti sekin, että kannabiksen kovaäänisimmät kieltäjät ovat "aatteen väkeä". Koko asia on turhan tunnepitoinen, ja aivan liikaa politisointia mukana. Molemmin puolin kenttää. Se hankaloittaa tutkimustyötä, ja "totuuden selvittämistä".

Nyt ihan viimevuosina on selvästi tapahtunut muutosta, edelleen kärjistetään, mutta asioista sentään voi jo keskustella.

Keijona
Seuraa 
Viestejä18983

Lainaus:
Tämä on taas näitä "voi" tutkimuksia. Tuntuu toimivan muistin palautus ainakin hiiriillä. Mikäs siinä.

Hiljan oli juttuja jostain Uusseelantilaisesta tutkimuksesta - en viitsi kaivaa viitettä ja ei siitä olisi hyötyä, kannabisfanit ei usku kuitenkaan. Totesivat, että alle 18 v alkanut käyttö tärvelee aivoja. Muitakin haittoja löytyi. Ts., jos on nuorena aloittanut on varsin epätodennäköistä, että vanha muisti palaa, vaikka annosta kasvattaisikin.

En tiedä onko kukaan kokeillut, mutta koskikseen joskus pudotetaan likoamaan mm. kuusenkärkkiä ja saadaan sitten maukasta "terveysjuomaa". Kai hamppukin sopisi koskisyrtiksi.

niin, ne tutkimukset jotka eivät omaan arvomailmaan sovi, yritetään jäävätä kaikin keinoin, miellum niin kuin  luovuttaisiin omasta uskosta.

Tuossa tutkimuksessa juuri todettiin, että cannabis, (aivan kuten päihteetkin) ovat vaaraksi kasvaville aivoille.  Eipä ole juurikaan näkynyt tutkimuksia alkoholin hyvistä parantavista ominaisuuksista, mutta silti sen käyttö hyväksytään. pinttyneen sisun ja kahviplörö kekkoslovakian tavoille fanattisesti uskollisena.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla