Säännöllinen käyttö syö muistia ja keskittymiskykyä.

Jatkuva kannabiksen käyttäminen kytkeytyy neuropsykologiseen rapautumiseen, raportoi yhdysvaltalais-uusiseelantilainen tutkijaryhmä.

Madeline Meier Duken yliopistosta tutki kollegoineen kannabiksen käyttäjien neuropsykologista toimintakykyä yli tuhannen vuosina 1972-1973 syntyneen uusiseelantilaisen seuranta-aineistosta. Kävi ilmi, että 38-ikäisinä heidän älykkyysosamääränsä oli pienentynyt muihin verrattuna.

Pitkäaikainen kannabiksen käyttö yhdistyi laaja-alaiseen tiedollisten toimintojen heikkenemiseen ja kytkös pysyi, vaikka koulutus ja muut päihteet kuten alkoholinkäyttö otettiin huomioon. Kannabiksen käyttäjillä oli muun muassa keskittymis- ja muistiongelmia verrokkeja enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Teini-iässä kannabiksen käytön aloittaneista tuli herkemmin vakikäyttäjiä kuin aikuisina aloittaneista, ja heidän ÄO:nsa madaltui näitä enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lopettaminen tai kannabiksen käytön vähentäminen ei täysin palauttanut nuorina kannabiksen käytön aloittaneiden neuropsykologista toimintaa. Tutkijat otaksuvatkin, että kannabiksen käytöllä teini-iässä on myrkyllinen vaikutus kehittyviin aivoihin.  

Tutkimuksen julkaisi Pnas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla