Loyolan yliopistollisessa sairaalassa Yhdysvalloissa on syntynyt pienokainen, joka painaa vaivaiset 255 grammaa ja vastaa muilta mitoiltaan keskivertokännykkää. Tyttövauva tuli maailmaan 19. syyskuuta keisarileikkauksella 25 viikon ja kuuden päivän ikä...

Loyolan yliopistollisessa sairaalassa Yhdysvalloissa on syntynyt pienokainen, joka painaa vaivaiset 255 grammaa ja vastaa muilta mitoiltaan keskivertokännykkää. Tyttövauva tuli maailmaan 19. syyskuuta keisarileikkauksella 25 viikon ja kuuden päivän ikäisenä. Rumaisa (Roo-may-sa) ja häntä hieman kookkaampi kaksossisar Hiba (Hee-ba) voivat hyvin ja kotiutuvat piakkoin sairaalasta. Keisarileikkaukseen päädyttiin, koska äidille kehittyi raskausmyrkytys. Keskoset saivat alkunsa luomumenetelmällä, kerrotaan sairaalan tiedotteessa.

Keskosena pidetään lasta, joka syntyy ennen 37. raskausviikkoa tai jonka syntymäpaino on alle 2500 grammaa. Suomessa vuosittain syntyvästä noin 60 000 lapsesta keskosia on 4 prosenttia. Tehohoitoa tarvitsevat yleensä pienet keskoset, joiden syntymäpaino on vähemmän kuin 1500 grammaa tai sikiöikä alle 32 viikkoa. Ennen 32. raskausviikkoa Suomessa syntyy vuosittain noin 500 lasta, joista alle kilon painoisia on noin 180.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla