Matkapuhelinta voi huoletta pitää korvalla, sillä se ei lisää aivosyövän vaaraa ainakaan lyhyellä aikavälillä. New England of Journal of Medicine ja JAMA -lehdissä ilmestyneet tutkimukset eivät kuitenkaan kerro mitään kännyköiden pitkäaikaisvaikutuksis...

Matkapuhelinta voi huoletta pitää korvalla, sillä se ei lisää aivosyövän vaaraa ainakaan lyhyellä aikavälillä. New England of Journal of Medicine ja JAMA -lehdissä ilmestyneet tutkimukset eivät kuitenkaan kerro mitään kännyköiden pitkäaikaisvaikutuksista.

Töissä vertailtiin lähes 2500:n ihmisen aineiston voimin aivosyöpäpotilaiden ja terveiden kännykän käyttöä vuosina 1994-1998. Analogisen NMT-puhelimen haltijat oli värvätty eri puolilta Yhdysvaltoja. Vanhat käsipuhelimet ovat lähetysteholtaan monin verroin voimakkaampia kuin nykyiset digitaaliset GSM-kännykät.

Kännykän käyttövuosilla tai kuukausittaisilla puheluajoilla ei havaittu yhteyttä syöpäriskiin. Sekä sairastuneet että terveet puhuivat keskimäärin pari tuntia kuukaudessa ja olivat käyttäneet laitetta kolmisen vuotta.

"Oli erityisen mielenkiintoista, että syövän sijainti aivoissa ei riippunut siitä, kummassa korvassa kännykkää käytettiin", toteaa tutkimuksista raportoiva dosentti Robert Paul Suomen Lääkärilehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla