Matkapuhelinten tukiasemaverkko tietää koko ajan, missä kukin kännykkä on, koska muuten se ei voisi välittää soittoja eikä tekstiviestejä lähimmän tukiaseman kautta. Tätä tietoa aiotaan kokeilla myös liikenneruuhkien selvittämiseen,

Matkapuhelinten tukiasemaverkko tietää koko ajan, missä kukin kännykkä on, koska muuten se ei voisi välittää soittoja eikä tekstiviestejä lähimmän tukiaseman kautta. Tätä tietoa aiotaan kokeilla myös liikenneruuhkien selvittämiseen, New Scientist -lehti ja BBC:n verkkouutiset kertovat.

Jos liikenne sujuu, kännykkä siirtyy tukiasemalta toiselle sitä mukaa kuin kuskin matka joutuu. Ruuhkassa jäädään kököttämään samalle tukiasemalle pitkäksi aikaa. Jos sadat tai tuhannet kännykät pysyttelevät kovin pitkään samalla tukiasemalla ja tukiasema on suositun liikenneväylän tuntumassa, ilmeisestikään liikenne ei suju vaan siellä on ruuhkaa. Tosin ruuhkat voidaan havaita monella muullakin tavalla, esimerkiksi risteyksiin sijoitetuilla tv-kameroilla. Menetelmää kehittää skotlantilainen Applied Generics –yhtiö.