Keksijä Troy Hurtubisen pitkä aherrus karhuilta suojaavan haarniskan parissa tuottaa vihdoin tuloksia. Äskettäin suoritettu testi osoitti, että panssaripuku on harm...

Keksijä Troy Hurtubisen pitkä aherrus karhuilta suojaavan haarniskan parissa tuottaa vihdoin tuloksia. Äskettäin suoritettu testi osoitti, että panssaripuku on harmaakarhulle liikaa. Kumma ilmestys pelottaa kontion tiehensä. Eläin haistaa ihmisen, mutta näkee oudon olion. "Yksikään harmaakarhu ei uskalla lähestyä, jos pukeudut tällaiseen haarniskaan", arvioi eläintenhoitaja, joka vietti kymmenen minuuttia pelokkaan karhun kanssa samassa häkissä.

Troy Hurtubise aloitti kehitystyön jouduttuaan karhun raatelemaksi 1984. Tieteen pilalehti Air (Annals of Improbable Research) eli Epätodennäköisten tutkimusten kausijulkaisu antoi Hurtubiselle turvatekniikan ns. nolon nobelin vuonna 1998. Palkinto myönnetään tutkimuksista, joita "ei voi eikä pitäisi toistaa". Mm. palomiehet ja miinanraivaajat ovat olleet kiinnostuneita Hurtubisen tuotekehityksestä.

Ei hassumpi joululahjavinkki niille, jotka epäröivät karhukammon takia mennä ensi syksynä marjaan. Haarniskan paino ja hinta saattavat tosin muodostua esteeksi. Yli 60-kiloinen Ursus Mark VI maksaa noin 2,5 miljoona markkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla